Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Temmuz 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 8 Temmuz 2021 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (8 Temmuz 2021 dolar - euro fiyatları)

, dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları sonrasında küresel çapta değer kazanırken TL tarafında etkisi sınırlı oldu.

kurları ay başından bu yana devam edn sakin seyrini koruyor. Dolar/TL, 8,70'in altında değerlenirken /TL ise 10,26-10,28 seviyelerinde yatay seyrediyor.

Dolar endeksi 92,8 ile üç ayın zirvesini görürken, euro/dolar paritesi aylar sonra 1,17'ye indi.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

PİYASALARDA FED ETKİSİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanakları, varlık alımlarının azaltılması konusundaki belirsizliklerin uzun bir süre daha gündemi meşgul edeceğini ortaya koydu.

Fed'in son toplantısına ait tutanaklar dün akşam yayımlandı. Tutanaklarda varlık alımının azaltılmasının değerlendirmeye başlanmasına yönelik hedeflerde "önemli ölçüde ilerleme" şartının henüz sağlanmadığı belirtilse de bazı üyelerin varlık alımlarının azaltılması konusunda tahmin ettiklerinden daha önce adım atmalarının gerekebileceğini ifade etmesi dikkati çekti.

Uzmanlar, küresel piyasalarda emtia fiyatlarında devam eden oynaklık ve yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında delta varyantına ilişkin endişelerin devam ettiğini belirterek, Fed tutanaklarının da para politikasına ilişkin belirsizlikleri azaltmadığını ifade etti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...