Elektrikte iki bölgenin devri tamam

Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım şirketlerinin hisse devri tamamlandı.

Elektrikte iki bölgenin devri tamam

Özelleştirmesi 940 milyon dolar bedelle yapılan Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ ve 258.5 milyon dolar bedelle özelleştirilen Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'nin Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığına devri tamamlandı.

Hisse devir sözleşmesinin imzası için düzenlenen törende, oluşturulan ortaklık adına bir konuşma yapan Uluğ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Bu aşamadan sonra bizim hedefimiz, kamunun kısıtlı kaynakları ile gerçekleştiremediği altyapı yatırımlarının zamanında ve hızlı yapılmasıdır" dedi.

Rekabet Kurulu (RK) Ağustos sonunda, Uludağ Elektrik Dağıtım ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım şirketlerinin Limak, Cengiz ve Kolin İnşaat tarafından kurulan Çamlı ve Uluğ elektrik şirketlerine devredilmesine izin vermişti. Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığı Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Bölgeleri'nin devralınması için toplam 1.23 milyar dolarlık kredi sağlarken, söz konusu ortaklık Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ'nin devri için Uluğ AŞ; Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'nin devri isin ise Çamlı AŞ adında iki ayrı şirket kurmuştu.

Törende konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, satış modelinin varlık satışı olmadığını, bir süre sonra şirketlerin kamuya işler şekilde geri döneceğini belirtirken, "O yüzden bu hizmetlerin özel sektör eliyle yapılabiliyor olması aslında performans değerlendirmesi açısından da son derece önemli" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bu yıl sonu veya önümüzdeki yılın başı itibariyle aşağı yukarı bütün dağıtım şirketlerinin özel sektöre devrini öngördüklerini, bu özelleştirmelerin birçok faydası olduğunu da belirterek, en önemlisinin enerji KİT'leri arasındaki nakit akışını düzenleme fonksiyonu olduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...