Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 22 Haziran  2023 güncel altın satış fiyatları

Gram altın fiyatı ne kadar oldu, çeyrek altın bugün kaç TL? 22 Haziran 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 22 Haziran  2023 güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

fiyatları, Fed'in yeniden faiz artırımına gidebileceğinin gündeme gelmesiyle dün üç ayın dip seviyesine geriledi ancak doların zayıflaması kayıpları sınırladı.

ALTIN ZİRVESİNİ YENİLEDİ

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1928 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Gram altın ise Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bin 500 lirayı ilk kez aşarak bin 507 liraya kadar yükseldi.

An itibariyle bin 496 lira, 2 bin 459 lira, da 9 bin 801 liradan satılıyor.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 ve 1.910 doların destek olarak öne çıktığını aktaran analistler, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

27 AY SONRA İLK ARTIŞ

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı.

Yeni başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 6,5 puan artışla yüzde 15'e yükseltti.

Merkez Bankası böylece 27 ay sonra ilk kez faiz artırmış oldu. Merkez Bankası, faizde yukarı yönlü adım atarak indirim sürecini sonlandırdı.

Merkez, bundan önceki en yüksek politika faizi artışını Mayıs 2018'de 8,5 puanla yapmıştı.

İKİ YILDA 9 FAİZ İNDİRİMİ

Mart 2021'de yüzde 19 seviyesinde olan politika faizi 2021 ve 2022'de dörder kez indirildi. Şubat ayındaki toplantıda faiz yüzde 8,50'ye çekilmişti.

POWELL'DAN "ŞAHİN" AÇIKLAMA

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasının gelecekteki seyrine dair değerlendirmede bulunmaya çalışırken Fed Başkanı Jerome
Powell'ın dün Kongre önünde gerçekleştirdiği konuşmada sıkılaştırma yanlısı tavrını sürdürdü.

Fed geçen hafta politika faizini yüzde 5-yüzde 5,25 aralığında sabit tutmuş ancak merkez bankası yetkilileri enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için faizlerin yıl bitmeden 50 baz puan daha yükselmesi gerektiğini öngörmüştü.

Yatırımcılar ise gelecek ay için 25 baz puan artırıma gidileceğini fiyatlıyor.

Powell, 25 baz puan büyüklüğünde iki artırım gerçekleştirileceği öngörüsünün ekonominin mevcut yönde ilerlemeye devam etmesi durumunda merkez bankasının izleyeceği yola dair "iyi bir tahmin" olacağını söyledi.

  • ALTIN TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Sayfa Yükleniyor...