Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, kurbanlık büyükbaş fiyatlarını açıkladı

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, bu yıl kurbanlık canlı büyükbaş satış fiyatlarını duyurdu. Kurbanlık vasfını taşıyan erkek dana canlı kilo fiyatını 30 lira, düvenin kilo fiyatını 29 lira ve süt sağımından yeni kesilen ineklerin ise kilo fiyatını 26-27 lira olarak belirlendi.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, kurbanlık büyükbaş fiyatlarını açıkladı

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, bölgedeki kurbanlık büyükbaşların satış fiyatlarını belirlediklerini açıkladı.

Kurbanlık dananın kilosunun 30 liradan satılacağını belirten Karabulut, ''Kurbanlık vasfını taşıyan erkek dana canlı kilo fiyatını 30 lira, düvenin kilo fiyatını 29 lira ve süt sağımından yeni kesilen ineklerin ise kilo fiyatını 26-27 lira olarak belirledik'' bilgisini verdi. 

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, kurbanlık büyükbaş fiyatlarını açıkladı - 1

Hem üreticiyi hem de tüketiciyi düşünerek karar aldıklarını söyleyen Karabulut, ''Pandemi ardından gelen kuraklık üreticiyi çok zor durumda bıraktı çünkü hayvan beslemede kullandığımız yemlere zam geldi. Hububat bölgesi olan Konya'mızda kuraklıktan dolayı arpa olmayınca kilo fiyatı 2 lira 80 kuruş veya 2 lira 90 kuruş seviyelerine çıktı" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...