"Ortadoğu'da gerilim petrol fiyatlarını tetikleyebilir"

Petrol fiyatlarında gözler Ortadoğu'da yaşanan İsrail-Hamas gerilimine çevrildi. Savaşa dair haber akışları petrol fiyatları üzerinde belirleyici oluyor. Tarafların direkt olarak petrol üreticisi olmaması fiyatları şimdilik dizginliyor. Ancak bölge ülkelerinin sürece dahil olması piyasalar için halen bir risk konumunda bulunuyor.

"Ortadoğu'da gerilim petrol fiyatlarını tetikleyebilir"

NTV'de yayınlanan Sektör programına katılan Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan, bölgenin enerji açısından kritik bir yer olmasına dikkat çekti. Karahan, "Buradaki problemlerin tedariği ve fiyatı etkileme potansiyeli çok yüksek. Tedarikte bir sıkıntı olmaz ancak fiyatların aşırı oynaklığı tarafında ciddi riskler var. Türkiye gibi enerji ithalatçısı ülkeler için fiyatlara dikkat edilmeli." dedi.

Montel Foreks Direktörü Nazlı Naseh ise arz kısmında henüz bir problem olmadığını dile getirdi. Naseh, "Bugünkü enerji piyasasının küresel dinamikleri farklı. Şu ana kadar arzında azalmaya neden olacak durum görülmedi. Ancak bölge ülkeler sürece taraf olursa petrolde 3 haneli rakamlar görebilirz." ifadelerini kullandı.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...