Milli piyango alınırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? (Sahte Milli Piyango bileti uyarısı!)

Milli Piyango'nun bu sene 70 Milyon TL olarak belirlediği yılbaşı özel çekilişi için biletler satılmaya devam ediyor. Milli piyango çekiliş sonuçlarıyla birlikte verilecek büyük ikramiye için satılan biletler tükenmek üzere. TESK Başkanı, geçmiş yıllarda yaşanan sahte bilet tuzağına vurgu yapılan açıklamada, özellikle piyango biletlerinin damgalı ve kaşeli olmasına dikkat edilmesi istendi.

Milli piyango alınırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? (Sahte Milli Piyango bileti uyarısı!)

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den, sahte piyango bileti uyarısı geldi.

Palandöken yazılı açıklamasında,  çekiliş sonuçlarında verilecek 70 milyon liralık büyük ikramiye için vatandaşların yılbaşı özel çekilişi biletlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Yılbaşı piyango biletlerine talep artınca korsan piyango satıcılarının da ortaya çıktığına dikkati çeken Palandöken, vatandaşları sahte biletler konusunda uyardı.

Palandöken, yılbaşı bileti alırken dikkatli davranmak gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda yaşanan sahte bilet tuzağına kanmamak için özellikle biletlerin damgalı ve kaşeli olmasına dikkat edilmeli. Bayinin yakasında Milli Piyango İdaresi Bayilik Ruhsatını kontrol etmeli. Oda kaydı olmayan, ruhsatsız, korsan diye tabir edilen ve sadece yılbaşı bilet satışlarında ortaya çıkan satıcılara itibar edilmemeli."

SAHTE BİLET GERÇEKLERİNDEN NASIL AYIRT EDİLİR?

VİDEO: EMİNÖNÜ'NDE YÜZLERCE METRELİK MİLLİ PİYANGO YILBAŞI BİLETİ KUYRUĞU

Sayfa Yükleniyor...