THY'den Hava-İş'e 'sözleşme' çağrısı

Türk Hava Yolları yönetimi, 15 Mayıs tarihinden bu yana süren grev ile ilgili olarak Hava-İş Sendikası'na bir çağrıda bulundu ve anlaşmak için sendikayı 22 Mayıs 2013 tarihine kadar toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet etti.

THY'den Hava-İş'e 'sözleşme' çağrısı

Türk Hava Yolları (THY), Hava-İş Sendikası'nı 22 Mayıs'a kadar 24. Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalamaya çağırdı.


THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Hava-İş'in 15 Mayıs'ta uygulamaya koyduğu grev kararına çalışanlarının itibar etmediği belirtilerek, uçuşların aksamadan sürdürüldüğü bildirildi.

Çalışanların iradesinin de grevin başından beri konunun anlaşmayla sona erdirilmesi yönünde olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede Hava-İş'i, 22 Mayıs'a kadar 24. Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalamaya davet ediyoruz. Bu tarihe kadar 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalanamadığı takdirde THY, sendika üyesi olsun olmasın tüm çalışanlarımızın 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile sağlanan mevcut çalışma koşullarından, sosyal ve özlük haklarından kesinlikle hiçbir geriye gidiş olmaksızın; uçucu arkadaşlarımızın uçuş planlamaları ile ilgili 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nde yer alan tüm kurallar ve limitler aynen geçerli olacak şekilde uygun bir ücret artışı yapmayı kararlaştırmıştır."

Sayfa Yükleniyor...