‘2010 yazında Türkiye’ye gidin’

İngiliz Times gazetesi, Türkiye'ye, "2010 yılında yaz tatili yapılacak en iyi 100 yer" listesinde yer verdi.

‘2010 yazında Türkiye’ye gidin’

Gazetenin baş gezi yazarı Stephen Bleach tarafından hazırlanan listede Türkiye ile ilgili olarak, "Bu yıl Türkiye'deki tatil fiyatlarında artış olacağı, ancak rekabet nedeniyle macera sporları turizmindeki fiyatların düşük seyredeceği" tahmininde bulunuldu.

Saklıkent'te kanoya binmek, Dalaman'da rafting yapmak, Akdağlar'da yürüyüş yapmak, dağ bisikletine binmek gibi aktivitelerin konaklama dahil 1 haftalık ortalama fiyatının 700-800 sterlin olacağı bildirildi.

Türkiye'deki golf turizmine ve sahalarına da dikkati çeken gazete, Antalya Belek'i önererek, beş yıldızlı bir otelde konaklama ve golf dersleri dahil 1 haftalık fiyatın 700 sterlin civarında olacağını kaydetti.

Yelkencilikle ilgili olarak ise Türkiye'deki kıyılardan övgüyle bahsedilerek, 8 günlük bir guletin ortalama 680 sterline kiralanabileceği bilgisi verildi. Gazete, Bodrum'dan da bahsederek, çok sayıda şık ve özel dekore edilmiş otelin Bodrum'da bulunduğunu kaydetti. Bodrum'daki Casa Dell'Arte otelini örnek gösteren Times, bu otelde bir haftalık tatilin mayıs ayında 1,150 sterlin, ağustos ayında 1,835 sterlin olduğunu bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...