2012 olimpiyatlarına geri sayım durdu

Londra'nın merkezindeki Trafalgar Meydanı'nda 2012 olimpiyat oyunlarına geri sayan saat, 24 saatten kısa bir süre sonra bozuldu.

2012 olimpiyatlarına geri sayım durdu

Saat, geçen Pazartesi günü, olimpiyat oyunlarına 500 gün kala, törenle meydana yerleştirilmişti. Ancak dijital saat altı saat boyunca durdu.

Saatin imalatçısı Swatch şirketinden bir sözcü, 'Teknik bir problemden kaynaklanan bu talihsizlik nedeniyle çok üzgünüz' dedi. 6,5 metre uzunluğundaki saat, dün akşam itibariyle geri sayıma yeniden başladı.

Şirket sözcüsü açılıştan önce uzmanların tüm teknik kontrolleri yaptığını ve şu an sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Saatin açılışına dört olimpiyat şampiyonu İngiliz sporcu katılmıştı. Kürekçi Pete Reed ve Andy Hodge ile yelkenciler Iain Percy ile Andy Hodge'un yer aldıkları törende, saatin çalışmasıyla birlikte bir havai fişek gösterisi de yapılmıştı.

Olimpiyatlara 500 gün kala, bilet başvuruları için kurulan resmi internet sitesi de hizmete girmişti. Oyunlara bilet almak isteyenlerin bir buçuk ay içinde sitedeki başvuru formlarını doldurmaları gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...