Alman birasının saflığını da denetleyen kuruluşun sözcüsü Peter Hahn, hükümeti insanlık kültürel mirasının korunması için UNESCO'nun (BM Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) 2003 tarihli maddi olmayan kültür mirası konvansiyonunu onaylamaya ve Alman birasının saflığıyla ilgili kararnameyi listeye dahil etmeye çağırdı. 

Peter Hahn, kökeni 1516'da Bavyera ve sonra 19. yüzyıl Alman İmparatorluğu'na dayanan kararnameye göre, Alman birasının sadece su, şerbetçiotu, malt ve bira mayasından yapılabildiğini anımsattı. 

Dünyaca bilinen Alman birasında hiçbir koruyucu veya renklendirici bulunmadığını anımsatan Hahn, üretiminde sadece dört unsur olsa da Avrupa'daki tüm bira üreticilerinin yüzde 80'ini oluşturan 1327 alman bira yapımcısının yaklaşık 5 bin çeşit bira ürettiğine işaret etti. 

Peter Hahn, Almanya'da geçen yıl 96 milyon hektolitre bira üretildiğini, bunun sadece yüzde 15,8'inin ihraç edildiğini belirterek, iç pazarın nüfusun yaşlanmasıyla küçüldüğünü, bunun da üreticileri yurt dışına açılmaya zorladığını kaydetti. 

Fransız mutfağı ve gastronomisi 16 Kasım 2010'dan beri UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor. BM'ye bağlı bu kuruluş, 1972 tarihli bir konvansiyondan beri dünyanın en güzel yerlerini sınıflandırırken, 2003'te imzalanan bir konvansiyonla da "maddi olmayan kültürel mirası" korumak için hareket ediyor.