Atatürk bu yemeği çok severdi

Ulu Önder Atatürk’ün aşçısının torunu 19 Mayıs’ta Ata'nın en sevdiği yemekleri yaptı.

Atatürk bu yemeği çok severdi

Çankaya Köşkü’nde Atatürk’ün 4 yıl boyunca aşçılığını yapan Bolu Mengenli İbrahim Efendi’nin 2. kuşak torunu Nusret Altundağ, 19 Mayıs Gençlik Spor ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Atatürk’ün en sevdiği yemek olan tavuklu nohutlu bamya yemeğini yaptı.

Büyük dedesinin Afgan Kralı onuruna verilen yemeğin ardından krala hediye edildiğini anlatan Altundağ, yemeğin yapılışını da anlattı.

"BAMYA VE ENGİNARI SEVERDİ"
Askerliği süresince Ankara’da Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün aşçılığını da yapan Nusret Altundağ, Atatürk’ün en çok sebze yemeklerini sevdiğini söylüyor. Özellikle de bamya ve enginarın her şeklini... Altundağ, İbrahim Efendi’nin Atatürk için özel yemekler yaptığını da anlatıyor.

YEMEĞİN YAPILIŞI
DHA'nın haberine göre; tavuklu ve nohutlu bamya; taze bamya, taze tavuk göğsü, nohut, biber salçası, soğan, sarımsak, karabiber, tuz, tavuk suyuyla hazırlanıyor. Soğan, sarımsak, tavuk sote yapılıyor. Önceden nohutlar ıslanıyor, bamyalar ayıklanıyor. Sote yapıldıktan sonra az salça konuyor, tavuk suyu ekleniyor. Nohutlar ekleniyor, nohutların pişimine yakın bamyalar ekleniyor. Tuz karabiber ekledikten sonra servise hazır hale geliyor. Bir porsiyon için 100 gram tavuk, 50 gram nohut, 120 gram bamya, 10 gram salça, tuz ve karabiber gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...