Bölüm 11: Meksika’ya göz kırpınca

Bizim barbunyamızla, etli acılı nefis bir Chili Con Carne... Yanında da en hızlısından mis gibi domatesli pilav

Bölüm 11: Meksika’ya göz kırpınca

Meksika Mutfağı’ndan esinlenerek, bizim yerel malzemelerimizle yaptığımız tarifler vermek istiyorum. Bizim barbunyamızla, etli acılı nefis bir Chili Con Carne yapacağım. Yanına da alıştığımız domatesli pilav lezzetini ve tadını başka bir yöntemle deneyeceğiz.

Refika’ca Chili Con Carne

100 gr dana kıyma

400 gr konserve barbunya

6 tane arpacık soğan

1 adet havuç

5 adet sivri biber

2 nohut kadar zencefil

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı domates püresi

1 dolu tatlı kaşığı biber salçası

15 gram bitter çikolata

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı acı toz biber

1 çay kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber

1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı isot

1 adet kuru acı biber

1 adet karanfil

1 çay kaşığı kuru kekik

1/2 çay kaşığı tuz

Su

Konserve barbunyanın pratikliğinden faydalanarak birkaç dakikada Meksikalı’ların acılı bir barbunya yemeğine Refika’ca göz kırpacağız.

100 gr kıymayı tencerede, spatulayla ezerek kavurun. Böylece topaklanmayı önleyebilirsiniz. Kıyma kavrulurken önce kırmızıdan kahverengiye dönecek. Ardından biraz suyu salacak ve o suyu tekrar toplayacak. Suyunu topladığı an soğanı eklemek için en doğru zaman. 6 tane arpacık soğanı ortadan ikiye bölün ve kavrulan kıymaya 3 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte ekleyin. Uzunlamasına ikiye böldüğünüz havuçları küp küp doğrayın, 5 adet sivri biberi 2-3 cm uzunluğunda verev olarak kesi ve hepsini, 1 dolu tatlı kaşığı biber salçasıyla beraber ekleyin. Sıra binbir çeşit biber ve baharatını eklemeye geldi. 1’er çay kaşığı kimyon, acı toz biber, tütsülenmiş kırmızı biber, pulbiber, isot, kuru kekik, 1 adet kuru acı biber, 1 adet karanfil ve 1/2 çay kaşığı tuzu tencerenize ekleyin. Daha sonra iki nohut büyüklüğündeki zencefili ince dilimler halinde doğrayıp içine atın. 400 gr konserve barbunyanın suyunu süzüp tenceredeki nefis kokuların içine bırakın. Son olarak 1 çay bardağı domates püresini ve barbunyaların üzerine geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. 2- 2,5 dakika kaynayınca Refika’ca chili con carne hazır olacaktır. Tencerenin altını kapattıktan sonra 15 gr bitter çikolatayı içine ekleyin. Çikolata hem yağ görevi görecek hem de rengini koyulaştırıp alttan yoğun bir tat verecek.

En Hızlı Domatesli Pilav

1 su bardağı baldo pirinç

1 su bardağı kaynar su

7 çorba kaşığı domates püresi

1 küp et suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Acelesi olanlara düdüklüde mis gibi bir domatesli pilav tarifim var.

1 su bardağı baldo pirinci sıcak sudan geçirip kabaca yıkayın. Böylece fazla nişastasından arınacak. Tercihen sığ bir düdüklü tencerenin altını açın. Süzdüğünüz pirinçleri ve 7 çorba kaşığı domates püresini tencereye ekleyip, iyice ısınana kadar karıştırın. 1 küp et suyunu ve 1 su bardağı suyu tencere ekleyip kapağını kapatın. Tencere sıcak olduğu için düdük hızlı bir şekilde yükselecektir. Disk yükseldikten sonra 7 dakika pişirin. 7 dakikanın sonunda tencerenin basıncını alın ve kapağını açın. 2 çorba kaşığı tereyağını da ekleyip 3 dakika demlenmeye bırakın.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Refika'dan Hızlı Tarifler
  • Refika

Sayfa Yükleniyor...