Doğanın yeniden keşfedildiği festival

İstanbul'un mesir macunu şenliği olarak ünlenen ve geleneksel tıp yöntemlerinin halka tanıtıldığı "Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali", 5 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

Doğanın yeniden keşfedildiği festival

Bu yıl 11.'si gerçekleştirilecek olan festivalin ilk iki gününde yapılacak olan "Bitkilerle Tedavi Sempozyumu", Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü tıpçılarını bir araya getiriyor. Prof. Dr. Ayla Kaya, Prof. Dr. Kerim Alpınar, Prof. Dr. Ulvi Zeybek ve Prof. Dr. Tayfun Ersöz'ün de aralarında bulunduğu ünlü isimler, kanserin bitkilerle tedavisinden Alzheimer hastalığının tedavisine, kocakarı ilaçlarından aromaterapiye, bitkisel ürünlerin güvenilirliliklerinden tıbbi bitkilerin yetiştirilmesine kadar geniş bir yelpazede tartışma platformu oluşturacak.

TÜRKİYE'DE DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN TARTIŞILDIĞI İLK VE TEK ETKİNLİK
Zeytinburnu Belediyesi tarafından 10 yıl önce başlatılan ve bu yıl 11.'si gerçekleştirilecek festivalde, daha çok bitkilerle tedavi olarak algılanan geleneksel tıp uygulamaları masaya yatırılıyor.

Festivale her yıl yerli ve yabancı bitkisel ilaç firmalarından geleneksel tıp uzmanlarına, ünlü müzik gruplarından imza ve söyleşi günlerinde yer alacak yazarlara kadar çok sayıda isim katılıyor.
Merkezefendi Külliyesi ile Türkiye'de bir ilk olan Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlik sırasında halka ücretsiz bitki çayı da ikram ediliyor.

ETKİNLİK REHBERİNDE NELER YER ALIYOR? İŞTE GÜN GÜN FESTİVAL PROGRAMI...

Doğanın yeniden keşfedildiği festival  - 1

Festival boyunca Haluk Perk'in "Tılsım Mühürlerde Şifa Arayışı" konulu sergisi gezilebilecek. Bu yıl ki etkinlikler kapsamında bir ilk olarak vatandaşlar için ücretsiz Zeytinburnu Kültür Gezisi de düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında Sevilay Kahveci "Sigarayı Bırakma Yöntemleri", Gonca Gürses van Harpen "Sesle Terapi", Andrew Zionts ise "Buteyko Nefes Tekniği"ni uygulamalı olarak anlatacak.

Geleneksel tıp uygulamalarına önem verdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Amacımız Zeytinburnu'nu sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da alternatif tıp merkezi haline getirmek" dedi.

Merkezefendi'nin mesir macununun mucidi olduğunu hatırlatan Aydın "Merkezefendi ömrünün 40 yılını Zeytinburnu'nda geçirmiş ve kabri de ilçemizde bulunmaktadır. Biz de Merkezefendi'nin hekimlik boyutundan yola çıkarak Geleneksel Tıp Festivali'ni başlattık" şeklinde konuştu.

Yine Merkezefendi'den yola çıkarak Türkiye'nin ilk ve tek tıbbi bitkiler bahçesini Zeytinburnu'nda oluşturduklarını anlatan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"14 dönümlük bir alan üzerine kurulan bahçede Türkiye'nin ve dünyanın birçok bölgesinden getirilmiş ve genetiğiyle oynanmamış 700'e yakın bitki bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından klinik çalışmaları tamamlanmış, etkinlikleri bilimsel olarak ispatlanmış dünyadaki 300 bitkiden 90'ı yine bu bahçede bulunuyor. Burası adete Türkiye'nin doğal tohum bankası haline geldi. Tropikal iklimde yetişen bitkiler için bir de özel bir sera oluşturduk."




Sayfa Yükleniyor...