Lahana sarması nasıl yapılır? (Etli lahana sarması tarifi ve malzemeleri)

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümde kaptan düellosu vardı. Şeflerin istediği lahana sarmasını en iyi şekilde yapmak isteyen kaptanlar, etli lahana sarmasının da merak edilmesine neden oldular. Peki lahana sarması nasıl yapılır? Malzemeler neler? İşte tüm merak edilenler...

Lahana sarması nasıl yapılır? (Etli lahana sarması tarifi ve malzemeleri)

Türkiye’nin sevilen yemek programı Masterchef’te dün akşam kaptanlar kıyasıya yarıştı. Şeflerin isteği üzerine etli lahana sarması yapan yarışmacılar, turu kazanmak için tüm marifetlerini gösterdiler.

LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 adet irice lahana
  • 300-350 g orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı mısırözü yağ
  • 3 Adet kuru soğan
  • 3 Adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz


Pişirmek için:

  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 8 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

  1. Lahananızı yıkayın ve kalın damarları ayırın.
  2. İçi kaynar su dolu bir derin tencereye lahanalarınızı atın ve yaprakları sarılacak hale gelinceye kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgeçle alıp soğutun.

  3. Lahananın içi için soğanları ince yemeklik, domatesleri soyulmuş şekilde küp küp doğrayın. Pirinci de yıkayıp süzün ve maydanozu ince kıyın.

  4. Soğan, maydanoz, salça, domatesi karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın ve ardından kıyma, pirinç ve en son sıvı yağınızı ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Lahanalarınızı sarmalık biçimde küçültün ve hazırladığımız içi ekleyerek sarın.

  6. Sardığınız lahanaları tencereye dizin ve dolma seviyesinden 1 parmak eksik sıcak su koyarak, dolma kapağı veya porselen kapak kapatarak 40-50 dk pişirin.

  7. Servis için, tereyağını kızdırıp dolmalarınızın üstüne dökebilirsiniz. İsteğe göre sade veya sarımsaklı yoğurtta eklenebilir.

Sayfa Yükleniyor...