Lahmacun oldu 'lachmazou'

Türk tatlısı baklavayı 'Yunan geleneksel tatlısı' diye İngilizler'e pazarlayan Kıbrıslı Rumlar, şimdi de lahmacunu, "Kıbrıs ev yapımı hamur işi" diye tanıtmaya çalıştı.

Lahmacun oldu 'lachmazou'

Türk mutfağının en sevilen hamurlu yemeklerinden lahmacunu "Lachmazou" diye tanıtan Kıbrıslı Rumlar, tatlıda olduğu gibi lahmacunda da başarısız oldu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen, dünyanın 5. büyük gıda ve içecek pazarı olan "Londra Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı"nda (The International Food and Drink Event) stand açan Kıbrıslı Rumlar, lahmacunu, "Kıbrıs ev yapımı hamur işi" diye tanıttı.

Ünlü işadamı Hüseyin Özer, baklavanın ardından lahmacuna el atan Kıbrıslı Rumlar’ın, lahmacunun da tadını kaçırdıklarını söyledi.

DHA'da yer alan haberde; Baklava yapmayı beceremeyen Rumlar’ın, lahmacun yapmakta da usta olmadıklarını belirten Özer, şöyle dedi:

"Rumlar’ın baklava ve lahmacunu bizden kopyalamalarına bir şey demiyorum. Ancak ikisini de yapmayı beceremiyorlar. Onların yaptığı lahmacunu denedim. Salçası boldu ve etin lezzeti yoktu. Belki farklı olsun diye tavuk etinden yapmışlar ama yine de tutturamamışlar. Önce baklavayı Yunan geleneksel tatlısı yaptılar. Şimdi de lahmacunu yaptılar."

BAKLAVANIN 450 GRAMI 25 TL
Damak tadımız baklava, Londra’nın önde gelen alışveriş mağazalarında üzerinde Yunan bayrağı resmi bulunan kutularda "Yunan Geleneksel Tatlısı" olarak satılıyor.

Baklavanın Türkiye’deki tescilini elinde bulunduran Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO), baklavayı Avrupa ülkelerinde de koruma altına almak üzere yaptığı uluslararası tescil başvurusu, AB Komisyonu tarafından kabul edilmişti. Ancak, başkent Londra’nın ünlü alışveriş mağazalarının vitrinlerini süsleyen baklava, üzerinde Yunan bayrağı resmi bulunan baklava kutularında "Yunan Geleneksel Tatlısı" olarak ve 450 gramı 10 sterline yani yaklaşık 25 TL'ye satılıyor.


Sayfa Yükleniyor...