"Meyve ve sebzelerin daha faydalı olabilmesi için buzdolabında saklanmaması gerekiyor."

Bu uyarı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Houston Üniversitesi uzmanlarından geldi.

Uzmanlara göre, buzdolabında saklanan sebze ve meyvelerin ömrü uzuyor ancak besin değerleri azalıyor.

Zira toplandıktan sonra da, meyve ve sebzelerin içindeki besin değeri ışığa göre değişiyor.

Yapılan çalışmada, hasattan sonra da meyve ve sebzelerin biyolojik saatlerinin çalıştığı, hücrelerinin aktif kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Bu, meyve ve sebzelerin gündüz ve gece saatlerine duyarlı oldukları, besin değerlerinin ışıktan etkilendiğini gösteriyor.

Doğal ortamda tutulan sebze ve meyvelerdeki yararlı besinler, sürekli karanlık ya da ışık ortamında tutulanlara kıyasla 2-3 kat daha fazla oluyor.

Dışarıda saklanan sebze ve meyveler, kendilerini böceklere karşı koruyacak kimyasalları salgılarken, buzdolabındakiler daha fazla zarar görüyor.

Uzmanlar, satın alınan sebze ve meyvelerin doğal ortamda tutularak, toplandıktan sonra bir hafta içinde tüketilmesini tavsiye ediyor.