Pahalı et yerine ucuz balık

Vatandaş, fiyatı günden güne artan kırmızı et yerine balığı tercih ediyor. Şöyle ki; bir kilo et, yaklaşık olarak 2,5 kilo çipuraya denk geliyor...

Pahalı et yerine ucuz balık

Mevsim balıkları, yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşların alım güçlüğü çektiği kırmızı ete alternatif oluşturuyor.

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, et fiyatlarının yüksekliği dolayısıyla, vatandaşların kısmen de olsa balığa yöneldiğini söyledi. 
   
Av yasağı dolayısıyla yeterli ölçüde balığın bulunmadığını anımsatan Uysal; Eylül ayında yasağın kalkması ve et fiyatlarındaki artışın devam etmesi halinde, balığa olan ilginin daha da artacağını beklediklerini bildirdi.
    
Çanakkale balık halindeki satıcılardan Ferhat Batak da, kırmızı et fiyatlarındaki artışın balık satışlarını olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Avlanma yasağı nedeniyle balıkların 5-13 lira arasında satıldığını ifade eden Batak, şunları söyledi:

''Balık, kırmızı ete göre fiyat açısından daha avantajlı. Etin kilosu yaklaşık 30 lira civarında. Bu fiyata buradan yaklaşık 2,5 kilo çipura alabilirsiniz. Bu da geniş bir aile için oldukça uygun. Balık aynı zamanda sağlık açısından da oldukça yararlı.''

Balıkçı Dinçer Açıkgöz ise bu dönemde sardalye ve diğer ince mevsim balıklarının rağbet gördüğünü belirtti.

Sayfa Yükleniyor...