Pratik ve lezzetli meze: Zeytinyağlı fava tarifi (Fava nedir ve nasıl yapılır?)

Sofraları renklendiren mezeler mutfakların vazgeçilmez lezzetlerini oluşturuyor. Masterchef Türkiye’nin 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği yemekler listesinde yerini alan fava ise izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, lezzetli bir fava nasıl yapılır? Fava yapımındaki püf noktalar nelerdir? İşte hem lezzetli hem de pratik meze fava yapılışı ve malzemeleri detaylarda...

ntv.com.tr 11.11.2020 - 17:14

Pratik ve lezzetli meze: Zeytinyağlı fava tarifi (Fava nedir ve nasıl yapılır?)

Türk mutfağının çeşit çeşit mezeleri sofraların vazgeçilmezi olmayı her zaman başarıyor. Özel sofraların enfes lezzetlerinden fava ise meze severlerin ilgisini çekiyor.

Ege ve Yunan mutfağında iç bakla kullanılarak yapılan fava mezesinin tadı damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.


LEZİZ FAVA TARİFİ

MALZEMELER


  • 400gr kuru iç bakla(kabuksuz)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Üzeri için:

  • Dereotu
  • Kırmızı soğan
  • Zeytinyağı

    YAPILIŞI

    Tencereye konulan kuru baklaların içine soğanlar ekleniyor. Üzerini üç parmak geçecek kadar su konuluyor ve baklalar kendini bırakana kadar haşlanıyor. Haşlanan baklaların üzerine tuz, şeker ve zeytinyağı eklenerek el blenderından geçiriliyor. Zeytinyağı ile yağlanmış bir kaba konularak ters çevirilip veya püre halinde üzerine dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı eklenerek servis ediliyor.

    ZEYTİNYAĞLI FAVANIN PÜF NOKTALARI

    1-Baklaların daha yumuşak ve lezzetli olması için bir gece önceden suda bekletiliyor.

    2-Baklaları haşlamadan önce soğanlar tencerede kavuruluyor.

Sayfa Yükleniyor...