Tokat'ın yöresel yemeği Bat nasıl pişirilir? (Bat yemeği tarifi)

Tokat yöresine ait hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek olan Bat yemeği, Gelinim Mutfak'ta yarışmasında yapılmasıyla gündeme geldi. Peki, yeşil mercimek ve meşhur Tokat yaprağının uyumuyla hazırlanan Bat yemeği nasıl yapılır?

ntv.com.tr 18.09.2020 - 12:21

Tokat'ın yöresel yemeği Bat nasıl pişirilir? (Bat yemeği tarifi)

Tokat'ın meşhur olan asma yaprağı ve yeşil mercimek gibi doyurucu bakliyatlarla yapılan yöresel yemeği Bat'ın nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte hem çok besleyici hem de yapımı çok kolay olan Bat yemeğinin tarifi...

MALZEMELERİ

– 1 su bardağı yeşil mercimek
– 1 çay bardağı ince bulgur
– Kuru soğan
– Maydanoz
– Yeşil soğan
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– Limon suyu
– nar ekşisi
– Tuz
– Salamura yaprağı

NASIL YAPILIR?

İlk olarak mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan yemeği ocaktan aldıktan sonra mercimeklerin üstüne ince bulguru döküp iyice karıştırın. Bu sayede mercimeği haşladığınız su bulguru yumuşatacak.

Kuru soğan ve kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayın. Daha sonra salçayı 1 çay bardağı suyla çözdürüp sıvı hale getirin ve tüm malzemelerle karıştırın. En son tuz, limon suyu ve nar ekşisiyle tatlandırın.

ETLİ DOMATES DOLMASI TARİFİ

Sayfa Yükleniyor...