Toplum için fark yaratanlar buluştu

Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi, ‘Toplum için FARK yarat!’ sloganıyla Türkiye’de sosyal girişimcilik alanındaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal girişimci liderler yetiştirmeyi ve sosyal girişimcilik kavramını gençler arasında yaymayı amaçlayan SOGLA’nın düzenlediği SOGLA Sosyal Girişimcilik Konferansı 2011, Garanti Bankası ana sponsorluğunda “Dünya sadece filmlerde mi kurtarılır?” sloganıyla 16 – 17 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Sosyal girişimcilik kavramını gençler arasında yaymayı hedefleyen konferansın ilk gününe, Avrupa’nın en etkili sosyal girişimcilerinden ve “Dialogue in the Dark”ın kurucusu Dr. Andreas Heinecke konuşmacı olarak katıldı. Heinecke’ye; ASHOKA Türkiye CEO’su Matthias Scheiffelmeier, TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, AÇEV CEO’su Ayla Göksel, Boğaziçi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Eser Borak, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Kırsal Kalkınma Program Koordinatörü Nurcan Baysal, SOGLA Kurucu Eşbaşkanları Ece Ercel ve Timur Tiryaki eşlik etti.

Konferans konuşmacılarından SOGLA Danışma Kurulu’nda da yer alan İbrahim Betil, konuşmasında “Sosyal girişimcilik özellikle 21. yüzyılda dünya kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Herkesin üstlenebileceği işler var.” cümlesini vurgularken, Nasuh Mahruki “Doğru anlayış, eğitim ve hazırlıkla herkes fark yaratabilir. Her şeyin devletten beklendiği eski vizyonun aksine herkes toplumun ihtiyaçlarına kendi kapasitesince katkıda bulunmalıdır.” diyerek gençlerin toplum için fark yaratmadaki önemli rolünün altını çizdi. ASHOKA Almanya Gençlik Programları Kordinatörü Matthias Scheiffelmeier ise “Sosyal girişimcilik bir moda, trend değildir. Dünyayı temelinden değiştirecek ve insanların kariyerleri hayatları hakkında yapacaklarını değiştirecek. Hepiniz burada olmaktan ötürü çok mutlu olmalısınız çünkü dünyada inanılmaz bir hızla yayılan sosyal girişim dalgasının bir parçasısınız.” diyerek gençleri SOGLA Sosyal Girişimcilik Konferansı’na katılarak attıkları adımdan dolayı tebrik etti.

Sosyal girişimcilik alanında bir zirve niteliği taşıyan konferansın ilk gününe, çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 500 kişi katıldı. Konferansın ikinci gününde ise izleyiciler arasından seçilen 100 kişiyle, sosyal girişimcilik fikri geliştirme ve planlamaya yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Sayfa Yükleniyor...