Türkiye'nin en kapsamlı veterineri Bursa'da

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde, kurulduğu günden beri sığır, koyun-keçiden egzotik birçok hayvan sağlığına kavuştu.

Türkiye'nin en kapsamlı veterineri Bursa'da

Türkiye'nin en kapsamlı hayvan hastanesi olma özelliğini taşıyan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde, kurulduğu geçen yıldan bu yana, 430 at, bin 436 sığır, bin 42 koyun-keçi, 2 bin 762 köpek, 989 kedi ve 382 egzotik hayvan sağlığına kavuştu.

Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sezgin Şentürk, 16 Nisan 2008'de hizmete giren hastanelerine olan talebin her geçen gün arttığını söyledi. Türkiye'nin en büyük ve modern hayvan hastanesine sahip olduklarını ifade eden Şentürk, çiftlik hayvanları, at ve küçük hayvan kliniklerinde hizmet verdiklerini bildirdi.

Şentürk, Türkiye'nin egzotik hayvan ve davranış bozuklukları kliniğine sahip tek hastanesinin de UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi olduğunu vurguladı. Şentürk, vahşi hayvanlara baktıkları ayrı bir ünitenin bulunduğunu ifade ederek, buranın sadece Güney Marmara'ya değil, Türkiye çapında hizmet verdiğini bildirdi.

Küçük hayvan kliniğindeki kardiyoloji ünitesinde, ekosundan elektrosuna kadar hayvanın tüm testlerinin yapılabildiğini dile getiren Şentürk, şunları kaydetti: "Çok gelişmiş bir radyoloji ünitemiz var. Hasta bir hayvan kliniklerimize geldiği zaman, yaklaşık 1 saat içinde bütün testleri yapılmış, tanısı konmuş, tedavisine başlanmış olarak hastaneden ayrılabiliyor. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale ediliyor. Hasta sahipleri kesinlikle bekletilmiyor. Bölümlerimiz arasında çok iyi bir işbirliği var. Hasta 'bu benim konum değil', 'bugün git yarın gel' diye ortada kalmıyor. İlgili uzmanlar çağrılıyor ve hastaya bakılması sağlanıyor. İnsanlarımız, bu zorlukları hastanelerde sıklıkla yaşıyorlar. Bunları bildiğimiz için bu zorlukların burada yaşanmasını istemiyoruz."

Türkiye'nin en kapsamlı veterineri Bursa'da - 1

Hastanenin bütün hayvanseverlere açık olduğuna dikkati çeken Şentürk, maddi durumu iyi olmayan hayvanseverin, hastaneye geldiğinde, kesinlikle kapıdan çevrilmediğini söyledi. Bu kişilerden herhangi bir muayene ücreti talep etmediklerini vurguladı.

Şentürk, ''hedefimiz o hayvanseverlere yardımcı olmak. Sokakta bulunmuş, kaza geçirmiş, hasta olarak bulunduktan sonra bize getirilen hayvanları biz sorumluluğumuz olmamasına rağmen alıyoruz. İlk müdahalesini yapıyoruz. Daha sonra da hayvanın bulunduğu bölgedeki belediye barınağıyla irtibata geçip, gönderiyoruz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...