Vitello tonnato nedir, nasıl yapılır? (Vitello tonnato tarifi)

Masterchef Türkiye'nin dün akşam ekranlara gelen bölümünde dokunulmazlık oyunu oynayan, takımdan Danilo Şef'in tariflerinden Vitello Tonnato yapmaları istendi. Peki, Vitello Tonnato nedir, nasıl yapılır? Vitello Tonnato için gerekli malzemeler neler?

ntv.com.tr 18.09.2020 - 11:58

Vitello tonnato nedir, nasıl yapılır? (Vitello tonnato tarifi)

Masterchef Türkiye'nin, son yayınlanan bölümünde, takım oyununu kaybeden kırmızı takım, dokunulmazlık oyunu oynadı. Dokunulmazlığı kazanmak için birbiriyle yarışan, takım arkadaşlarından Vitello Tonnato yapmaları istendi. İşte Vitello Tonnato tarifi..

MALZEMELER:

500 gram süt dana nuar

½ kereviz sapı

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç

2 diş sarimsak

2 adet defne yapraği

2 anason

50 ml zeytinyaği

Tuz / tane beyaz biber

TONNATO SOS MALZEMELERİ:

150 konserve ton balığı

60 ml gr zeytin yağı

1 adet bütün yumurta sarısı

¼ limon

20 gram ancuez

20 gram kapari çiçeği

Tuz

Beyaz toz biber

Mantar tozu

100 gram porcini mantar

100 gram oyster mantar

100 gram şampiyon mantar

100 gram kestane mantar

DEKOR İÇİN MALZEMELER:

100 gr baby ıspanak

¼ polorosso

20 gr pembe ikura balık yumurtası

4 adet karpuz kapari

TUZLU SPONGE MALZEMELERİ:

2 adet yumurta beyazı

20 gram tereyağı

10 gram un

4 gram kabartma tozu

HAVYARLI MAYONEZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 adet yumurta sarısı

50 ml sıvı yağ

¼ limon suyu

10 ml üzüm sirkesi

30 gram siyah havyar

YAPILIŞI:

Süt dana nuar etimizi yukarda belirtilen sebze ve baharatlarla harmanlayıp ve vakumluyoruz suvi teknigi kullanarak 80°C’de 45 dakika olarak hazırlıyoruz.

Hazır olan eti 6 dilim (pembe) ince kesiyoruz.

TONNATO:

Yukarıda verilen malzemeleri bir blender yardımı ile ince olacak şekilde çekin ve süzgeç yardımı ile incelerek sıvı (akışkan) hale getirin.

MANTAR TOZU:

Yukarıda verilen mantarlari ince dilimleyin. Fırında 90 °C’de kurutun ve robotla çekip ince toz haline getirin ve eleyin.

TUZLU SPONGE:

Yukarıda verilen sponge malzemesindeki 2 adet yumurta beyazını tuz ekleyerek çırpın ve geri kalan yumurta sarılarını kabartma tozu ve terayağıyla çırpmaya devam edin. Ardindan yumurta beyazı ile karıştırıp küçük karton su bardaklarına 4/1 dökerek mikro dalga fırında 50 saniye normal pişirme ayarında pişirin.

HAVYARLI MAYONEZ:

Yukarıda verilen ürünlerden klasik mayonez ile siyah havyarları ekleyin ve karıştırın. Üzerine ekleyeceğiniz tuz ve biber ile lezzetlendirin.

PANELENMİŞ DANA BONFİLE TARİFİ

Sayfa Yükleniyor...