5 muhalif daha kaçırıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de savaşan eğit-donat gücünü havadan koruma kararına rağmen Nusra Cephesi, Türkiye'de eğitilen 5 muhalifi daha kaçırdı.

Haberler NTV Haber 05.08.2015 - 01:52

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesinin eğit-donat programıyla Suriye'ye giden 5 muhalifi daha kaçırdığını bildirdi. Nusra cephesi, 1 Ağustos'ta da eğit-donat programına katılan Suriyeli Türkmen Komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 20'den fazla muhalifi kaçırmıştı. Kaçırılanlar halen Nusra cephesi'nin elinde bulunuyor. Türkiye'de 3 ay eğitim gören ve kısa süre önce Suriye'ye güçen Suriyeli muhaliflerin sayısı 54'ü buluyordu. Nusra Cephesi, El Kaide'nin Suriye kolu olarak biliniyor ve ABD ile birlikte Türkiye'nin de terör listesinde yer alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız