AB Komisyonu Başkanı Juncker G-7 Zirvesi'ne katılamayacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bugün geçirdiği safra kesesi ameliyatının ardından sağlık durumunun iyi olduğu ancak bir süre seyahat edemeyeceği için Fransa'da düzenlenecek G-7 Zirvesi'ne katılamayacağı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.08.2019 - 16:44

AB Komisyonu Sözcüsü Natasha Bertaud, günlük basın toplantısında, 64 yaşındaki Juncker'in sağlık durumuyla ilgili bilgi paylaştı.

Juncker'in ameliyatının iyi geçtiğini aktaran Bertaud, doktorunun bir süreliğine seyahat etmesini yasakladığını, bu nedenle Komisyon Başkanının 24 Ağustos'ta Fransa'da gerçekleşecek G-7 Zirvesi'ne katılamayacağını ifade etti.

Zirveye AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın katılacağını belirten Bertaud, Juncker'in gerekli ayarlamalar için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşeceğini kaydetti.

Avusturya'da tatilde olan Juncker, ameliyat nedeniyle tatilini yarıda keserek, ülkesi Lüksemburg'a dönmüştü.

AB'nin yürütme organının başında bulunan Juncker'in görev süresi 5 ay sonra dolacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız