ABD destekli PYD Deyrizor operasyonunu başlattı

ABD destekli PYD/PKK, DAEŞ'in işgalindeki Deyrizor'u ele geçirmek için harekete geçti.

Haberler Anadolu Ajansı 09.09.2017 - 07:23

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'de ABD'nin desteğiyle terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Deyrizor iline kuzeyden operasyon başlattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD/PKK operasyona Haseke'ye bağlı Kırkyedi beldesi üzerinden başladı.

Haseke'nin güneyindeki Şeddadi'de Cipse konutlarından yönetilen operasyon kapsamında PYD/PKK militanları Kırkyedi beldesinden güneybatıya doğru ilerleyerek Deyrizor'a yöneldi.

İç savaş öncesi yaklaşık 230 bin kişinin yaşadığı Irak sınırındaki Deyrizor'un büyük bölümü Temmuz 2014'ten bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor.

İl kırsalına hakim olan DAEŞ, il merkezi ve çevresinde de rejim güçlerini kuşatmada tutuyordu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, 5 Eylül'de rejim güçlerinin batıdan ilerleyerek Deyrizor il merkezine ulaştığını ve bu bölgedeki 3 yıllık DAEŞ kuşatmasını kırdığını duyurmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız