ABD-Gürcistan ordularından ortak tatbikat

Amerika Birleşik Devletleri ve Gürcistan orduları, ortak askeri tatbikat düzenledi. Gürcistan'da düzenlenen bu tatbikat Rusya'nın tepkisini çekti.

Haberler NTV Haber 21.03.2012 - 11:30

Birçok alanda işbirliğini üst düzeye çıkaran Gürcistan ve ABD orduları ortak tatbikat düzenledi. Başkent Tiflis yakınlarında bulunan Vaziani üssünde düzenlenen tatbikata, deniz ve kara kuvvetlerine bağlı askerler katıldı.

Tatbikatın senaryosu, olası ayaklanmaları askerin nasıl bastıracağı konusundaydı. Tatbikat, 2008 yılındaki Güney Osetya savaşından beri iplerin gergin olduğu bölgede yakından izlendi.

'PROVAKATİF BİR HAREKET'
Gürcistan'ın NATO ve Avrupa Birliği üyeliği gibi konularda batıyla yakınlaşmasını tedirginlikle takip eden Rusya, ortak tatbikata tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov durumu, “istikrarsız bir bölgede yapılmış provakatif bir hareket” olarak niteledi.

Moskova, olası bir ABD-İran savaşına karşı, eylül ayında Güney Abhazya, Güney Osetya ve Ermenistan'da askeri tatbikat düzenleyeceğini duyurmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız