ABD subayları 'Suriye' için Türkiye'de

ABD, Suriye'den gelecek tehditlere ve olası bir operasyona karşı Türkiye ile işbirliği içinde hazırlıklar yapıyor. ABD'li üst düzey subaylar, Diyarbakır, Malatya, Adana ve Türkiye-Suriye sınırında Türk yetkililerle birlikte inceleme yapıyor.

Haberler NTV Haber 01.11.2012 - 12:55

ABD'nin, Avrupa'daki Kuvvet Komutanlığı'nda üst düzey subaylar, Türkiye'de incelemelerde bulunuyor ve Türk askeri yetkilileriyle çalışmalar yapıyor.

Bu çerçevede, merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan ABD'nin Avrupa'daki Kuvvet Komutanlığı'na bağlı askeri uzmanlar, Türkiye'de incelemelerde bulunuyor.

ABD'nin Avrupa'daki Kuvvet Komutanlığı'na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, üst düzey ABD'li subaylar, Suriye'den Türkiye'ye yönelik olası askeri tehditlere karşı alınacak önlemler, füze savunma sistemi ve Suriye'ye düzenlenebilecek olası askeri harekata yönelik teknik çalışmalarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunuyor.

Aynı kaynaklar, ABD'li askeri yetkililerin hem Suriye hem de terör örgütü PKK'ya yönelik istihbarat çalışmaları gerçekleştirdiklerini, ayrıca Suriye'nin askeri yapısının, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte analiz edildiğini belirtiyor.

İstihbarat paylaşımı ile Suriye'nin hava savunma sistemine karşı önlemlerin başlıca çalışmaları oluşturduğu dile getiriliyor.

ABD'li askeri uzmanların Diyarbakır, Malatya Erhaç, Malatya Kürecik, Adana İncirlik ile Türkiye-Suriye sınırında incelemelerde bulundukları ifade ediliyor.

Bu çalışmanın şimdilik sadece ABD ile Türkiye arasındaki askeri işbirliği anlaşmalarıyla sınırlı olduğu ancak gerektiği taktirde NATO kapsamında genişletilebileceği de kaydediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız