ABD'den Libya açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri'nin Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni tanıdığı ancak tarafsız olduğu bildirildi. Libya ile Türkiye arasında imzalanan güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırasına ilişkin de açıklama geldi.

Haberler NTV Haber 21.12.2019 - 20:11

Arşiv

Reuters'a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın ABD için bir endişe nedeni olduğunu söyledi.
ABD'yi yetkili Hafter güçlerini destekleyen Rus paralı askerlerinin sayısının artmasıyla Libya'daki çatışmaların yoğunlaşmasından kaygı duyduklarını da belirtti.

ABD'nin Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni tanımaya devam ettiğini vurgulan yetkili "Washington çatışmada taraf tutmuyor" dedi, Libya'daki taraflara tansiyonun düşürülmesi çağrısı yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız