ABD’li komutan PYD hakkında konuştu

DAEŞ karşıtı koalisyonun komutanı Stephen Townsend, PYD'nin Suriye’nin kuzeyinde federatif bir yapı inşa etmesini beklemediklerini söyledi.

Haberler NTV Haber 29.03.2017 - 07:21 Son Güncelleme : 29.03.2017 - 07:22

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon komutanı Korgeneral Stephen Townsend, ABD Savunma Bakanlığına video konferans ile bağlandı.

Rakka’nın DAEŞ'ten kurtarılmasından sonra PYD'nin Suriye'deki varlığı hakkında konuşan Townsend, "Suriye Demokratik Güçleri'nin yarısından fazlası Kürt değil. Kürtler aslında Suriye’nin kuzeyinde yaklaşık yüzde 10 civarında. Orada Kürt federatif devleti denilen bir devletin kurulabileceğini öngöremiyorum.” dedi.

PYD/PKK unsurlarının Rakka operasyonunda rol alsalar bile geri çekileceklerini belirten Townsend, "Rakka’yı herhangi bir grup için kurtarmıyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız