Arap Birliği, Filistinliler için toplandı

Arap Birliği, Filistinlilere uluslararası koruma sağlayacak konuları hukukçularla görüşmek üzere Kahire'de toplandı.

Haberler Anadolu Ajansı 06.01.2016 - 16:20

Arap Birliği, hukukçularla Filistin meselesini görüşmek üzere Kahire'de toplandı. 

Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, başkent Kahire'deki merkezde Arap hukuk uzmanlarıyla bir araya gelinerek "Filistinlilere uluslararası koruma sağlayacak çabaları destekleyecek önerilerin" değerlendirildiği belirtildi. 

Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin başkanlık ettiği toplantıda "İsrail'in Filistin kent ve köylerine yönelik düzenlediği düşmanca saldırıları ve ihlalleri engellemek için alınabilecek kanuni önlemler" ele alındı. 

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 9 Kasım'da dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilen toplantıdan çıkan kararın uygulanması amacıyla bir araya gelindiği belirtildi. 

Arabi'nin bu çerçevede gelecek hafta ABD'ye giderek, söz konusu önerileri ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşeceği kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız