Astana öncesi Rusya ve İran'dan görüşme

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Rusya'nın soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi. İran ve Rusya, Astana öncesi Suriye'de çatışmasızlık bölgelerini görüştü.

Haberler NTV Haber 14.09.2017 - 11:51

Görüşmenin ardından konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Rusya ve İran'ın Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması ve terörle mücadele konularında çok iyi bir işbirliği olduğunu söyledi.

Zarif Astana'da başlayacak Suriye görüşmelerinin verimli geçeceğine dair umutlu olduğunu da belirtti.

İran'in nükleer programına ilişkin soruları da yanıtlayan Zarif, İran'in üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiğini ancak bazı tarafların yükümlülüklere yeterince bağlı kalmadığını ifade etti.

Putin-Lavrov-Zarif görüşmesine ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada, "Görüşmede ikili ilişkiler, terörle mücadele ve Ortadoğu'daki durum kapsamlı olarak ele alınmıştır" denildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız