Avusturya'da aşırı sağ koalisyonda

Avusturya’da iki aydır süren koalisyon görüşmelerinde uzlaşı sağlandı. Ülkede aşırı sağın da dahil olduğu yeni dönem başlıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 16.12.2017 - 11:10

Avusturya 15 Ekim'de sandık başına gitmişti. Seçimlerden 2 ay sonra Sebastian Kurz'un liderliğindeki Halk Partisi ile aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi koalisyon görüşmelerini tamamladı.

Yeni hükümetle ilgili açıklama yapan Kurz, Avusturyalıların ülkede ciddi bir siyasi değişikliği istediği için bu iki partiye oy verdiğini söyledi.

Beş yıllık hükümet programının önceliklerini ise sosyal sistemin güçlendirilmesi, ülkedeki güvenliğin arttırılması ve ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan göçmenlerle mücadele olarak sıraladı.

Koalisyon hükümeti onaylanırsa Kurz, dünyanın en genç başbakanı olacak. İki parti, 2000-2005 yılları arasında da koalisyon hükümetiyle ülkeyi yönetmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız