Avusturya'da sağcı suçlar zirve yaptı

Avusturya'da aşırı sağcıların işlediği suçların bir önceki yıla göre yüzde 54,1 artarak zirve yaptığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.05.2016 - 05:48 Son Güncelleme : 03.05.2016 - 05:52

Avusturya'da geçen yıl aşırı sağcıların işlediği suçların bir önceki yıla göre yüzde 54,1 artarak zirve yaptığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan rapora göre, 2014'te 750 olan yabancı düşmanlığı ve ırkçı saldırıların sayısı, geçen yıl bin 156'ya çıktı.

Aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirilen saldırıların, başta Müslümanlar ve Yahudiler olmak üzere diğer etnik grupları hedef aldığı belirtildi.

Suçların bir önceki yıla oranla yüzde 54,1 artış gösterdiği kaydedildi.

Geçen yıl ortaya çıkan sığınmacı akını nedeniyle 80 binin üzerinde iltica başvurusu alan Avusturya'da, siyasetçiler ve medya eliyle körüklenen sığınmacı karşıtı bir iklim oluştu.

Rapora göre, 259 kişi Suriye ve Irak'ta IŞİD saflarında savaşmak üzere yola çıktı. Bunların bir kısmı durdurulurken, 75'i ülkeye geri döndü, 43'ünün ise hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız