Baltıklarda NATO tatbikatı düzenleniyor

Baltık bölgesinde beş ittifak üyesinin katılımıyla NATO tatbikatı başladı.

Haberler Anadolu Ajansı 11.07.2017 - 16:35

"Tobruk Mirası 2017" adı verilen tatbikata, beş NATO ülkesi İngiltere, ABD, Letonya, Polonya ve Litvanya'dan askerler katılıyor. Tatbikatta bu ülkelerin hava savunma sistemleri kullanılıyor.

Litvanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, tatbikat çerçevesinde bölgeye ilk kez uzun menzilli Patriot füzeleri konuşlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, konuşlandırmanın, "ABD'nin Litvanya'nın güvenliğine sadakatle bağlı ve stratejik kabiliyetlerini göndermeye çok hazır olduğunu ortaya koyduğu" ifade edildi.

Rusya'nın Baltık filosuna ev sahipliği yapan Kaliningrad ile sınırı olan Litvanya'nın, Moskova yönetiminin bölgedeki askeri gücünden derin endişe duyduğu kaydediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız