'Benzer saldırılar olabilir'

Fransa Cumhurbaşkanı geçtiğimiz aylarda birçok saldırı girişiminin önlendiğini söyledi. Hollande, saldırı sonrası güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığını belirterek, "Benzer saldırılar olabilir" dedi.

Haberler ntv.com.tr 09.01.2015 - 20:44

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 12 kişinin katledildiği Charlie Hebdo saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Hollande'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Fransa güçlü bir devlettir. Son 10 yılda ülkemize yönelik tehditler oldu. Geçtiğimzi birkaç ay içerisinde bir takım saldırı girişimleri oldu. Bir kısım saldırılar önlendi. Şunu da belirteyim. Her an her şey olabilir. Benzer saldırılarla karşılaşabiliriz." 

"HUKUK DEVLETİNDE YAŞIYORUZ'
"Operasyonu vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayarak yapmak istiyoruz. Tehditler karşısında devlet çalışıyor. Güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Biz bir demokraside yaşıyoruz. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu süreçte birarada durmalı ve birarada hareket etmeliyiz."

"AVRUPALI DOSTLARIMIZI YANIMIZDA'
"Pazar günü büyük gösteriler olacak. Köyler ve kasabalarda gösteriler yapılacak. Gösterilerin güvenliğini sağlamak zorundayız. Özellikle Avrupalı dostlarımız bu süreçte yanımızda oldu. Bu ülkelere bir takım saldırılar olduğunda Fransa da onların yanında yer aldı."

Saldırıyla ilgilg Pazar günü AB dışişleri bakanları bir araya gelcekler. Diğer ülkelerden de istihbarat bilgisi alıyoruz. İşbirliği içerisinde çalışıyoruz." 

"SALDIRI TEHDİTİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR"
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bernard Cazeneuve, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellile jandarmaya teşekkür ediyorum. Operasyonda yer alan tüm personele teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda Paris'in tüm teşkiletına teşekkür ediyorum. İnsanların güvenliğini sağlamaya çalıştılar. 

Bu saldırı aslında yüzleştiğimiz tehditin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu saldırıları önlemeye çalıştık. Elimizdeki tüm kaynakları kullandık. Avrupa Birliği ile beraber çalıştık.

Pazar günü Avrupalı meslektaşlarımla buluştuğumuzda bu saldırıların değerlendirmesini yapacağız. Bu zorluklar karşısında ciddi şekilde durmalıyız. Her zaman teyakkuzda olmalıyız." 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız