BM Genel Sekreteri Guterres'ten "Cenevre" talimatı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya Suriye'deki son gelişmeler doğrultusunda İsviçre'nin Cenevre kentindeki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için yürüttüğü çalışmaları yoğunlaştırması talimatını verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.10.2017 - 10:04

BM Genel Sekreter sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, Guterres'in Rakka'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Guterres'in taraflara sivillerin korunması, uluslararası insani yardım ve insan hakları hukukuna uyma yükümlülüklerini hatırlattığını ve bir an önce Rakka'ya insani yardım ulaştırılmasını sağlamaları çağrısı yaptığını belirten Dujarric, şunları kaydetti:

"Suriye'deki son gelişmeler bir kez daha siyasi süreci canlandırmaya acil ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Genel Sekreter, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya Suriye görüşmelerinin Cenevre Bildirisi ve BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları doğrultusunda yeniden başlaması için yürüttüğü çalışmaları yoğunlaştırması talimatı verdi."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız