Cezayir'de Buteflika karşıtı gösteriler sürüyor

Cezayir'in birçok kentinde düzenlenen gösterilerde Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın görev süresinin bitmesine rağmen uzatılması protesto edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 15.03.2019 - 18:01 Son Güncelleme : 15.03.2019 - 18:10

Başkent Cezayir'deki Merkez Postane Meydanında toplanan yüzlerce gösterici Buteflika'nın sona eren görev süresinin "seçim olmaksızın" uzatılmasını protesto ederek Buteflika'ya "hayır" Macron'a "defol" diyerek tepki gösterdi.

Göstericiler "Halk rejimin düşmesini istiyor", "Bir dakikan yok, uzatman yok Buteflika", "Yabancı müdahalesine hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Cezayir yönetimini destekleyen Fransa'nın resmi tavrı aleyhinde slogan atan göstericiler, seçimlerin iptaline ilişkin Buteflika'nın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron için Fransızca "defol" diye slogan attı.

Başkentin doğusundaki Bicaye ve Buveyra ile birlikte birçok kentte rejim ve Buteflika karşıtı gösteriler düzenlendi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız