Burundi, vatandaşlarını Covid-19'a karşı aşılama kararı aldı

Yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı aşılamanın yapılmadığı iki Afrika ülkesinden biri olan Burundi'de, vatandaşların aşılanmasına karar verildi. Hükümet, aşıların yan etki etmesi durumunda sorumluluk almayacağını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 29.07.2021 - 14:44

Afrika'da yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı aşılamanın yapılmadığı iki ülkeden biri olan Burundi'de hükümet, vatandaşlarına aşı yapmaya başlayacağını duyurdu.

Burundi Sağlık Bakanı Thaddee Ndikumana, "Aşılar ihtiyacı olanlara yapılacak" dedi.

Ndikumana, Covid-19 aşılarının Dünya Bankası desteğiyle sağlanacağını açıkladı.

YAN ETKİYE KARŞI SORUMLULUK ALMAYACAK

Aşıların kaç doz olacağı ve ne zaman temin edileceğiyle ilgili bilgi paylaşmayan Ndikumana, aşıların yan etkileri olması durumunda sorumluluk almayacaklarının altını çizdi.

Ndikumana, 5 Şubat'ta yaptığı açıklamada, hastaların yüzde 95'inin iyileştiğini ileri sürerek aşıların henüz gerekli olmadığını duyurmuştu.

Burundi'de, bugüne dek 6 bin 715 kişide virüs tespit edildi.

Afrika'da henüz aşılamaya başlamayan tek ülke Eritre kaldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız