Ebu Katada sınır dışı edilecek

İngiltere'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yaptığı baskı sonuç verdi. AİHM, terör saldırıları planlamaktan suçlu bulunan Ebu Katada'nın başvurusunu reddederek, Ürdün'e sınır dışı edilmesinin yolunu açtı.

Haberler 09.05.2012 - 18:21

İngiltere'nin terör saldırıları planlamaktan suçlu bulduğu ve Ürdün'e sınır dışı etmek istediği Ebu Katada son umut olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmuştu. Ebu Katada, işkence ve kötü muamele göreceği gerekçesiyle Ürdün'e iade edilmek istemiyordu.

Geçtiğimiz ocak ayında AİHM aldığı bir kararla terörle suçlanan Ebu Katada'nın sınır dışı edilmesine karşı çıkmıştı.

Bu konuda İngiltere Başbakanı David Cameron ve İngiliz basını tarafından sert eleştirilerin hedefi olan AİHM, bu kez Ebu Katada'nın sınır dışı edilmeme başvurusunu reddetti.

AİHM'in kararı öncesi açıklama yapan İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Ebu Katada'yı yakında sınır dışı edeceklerine inandığını söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız