Endonezya'da uçak düştü, kurtulan yok

Uçakta 25 kişinin olduğu belirtiliyor.

Haberler 07.05.2011 - 10:44

Endonezya'da bir yolcu uçağının düştüğü bildirildi. Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkili 25 kişinin bulunduğu uçağın ülkenin doğusundaki Papua Takım Adaları yakınlarında düştüğünü söyledi. Uçaktan kurtulan olmadığı bildirildi.

Bakanlık yetkilisi Bambang Ervan, AFP'ye yaptığı açıklamada, Merpati Havayolları'na ait MA-60 tipi uçağın iniş pistinden 500 metre kadar uzakta denze çakıldığını söyledi. İki turbo-pervaneli uçakta 21'i yolcu, 6'sı uçuş personeli olmak üzere 25 kişinin bulunduğu, amcak hiçbirinin kurtulmayı başaramadığı belirtildi.

Gelen bilgiler, uçağın düştüğü saatlerde hava koşullarının çok kötü olduğu, görüş mesafesi de oldukça kısıtladığı yönünde.

Kurtarma ekibinde yer alan bir görevli, uçağın denize çarptığı anda infilak ettiğini ve pek çok parçaya ayrıldığının öğrenildiğini söyledi. Görevli, gittikleri enkaz yerinde 15 cesedi su üstünde yüzerken bulduklarını, geri kalanının da enkaz içinde bulunduğunu belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız