Ferguson’da iki polis vuruldu

ABD’nin Ferguson kasabasında, polis merkezi önündeki protesto esnasında iki polis vuruldu.

Haberler Anadolu Ajansı 12.03.2015 - 09:44

ABD'de geçen yıl 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'un polis tarafından öldürüldüğü Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında iki polis memurunun vuruldu. 

St. Louis polisi sözcüsü Brian Schellman, Ferguson'da iki polis memurunun vurulduğunu belirterek, memurların sağlık durumunun henüz bilinmediğini, konuyla ilgili bilgi toplandığını açıkladı.

Olayın, Ferguson Emniyet Müdürü'nün istifa etmesinin ardından kasabada
düzenlenen gösteriler sırasında meydana geldiği belirtildi.

ABD'de siyahi genç Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesiyle
ilgili Adalet Bakanlığı raporunun ardından Ferguson Emniyet Müdürü istifa
etmişti.

Adalet Bakanlığı, Brown'un polis tarafından öldürülmesi hakkındaki takipsizlik kararını takiben geçen hafta yayımladığı raporda, nüfusunun üçte ikisi siyahilerden oluşan Ferguson'da, polisin ve yerel yargının siyahi Amerikalılara karşı "rutin bir şekilde ırkçı önyargılarla hareket ettiği" ifadesine yer vermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız