Filipinler, Güney Çin Denizi'nde gemilerine müdahale eden Çin'i kınadı

Filipinler ve Çin arasında egemenlik anlaşmazlığı olan Güney Çin Denizi'nde "İkinci Thomas Sığı" olarak bilinen bölgede Çin, Filipinlere ait gemiye müdahalede bulundu. Filipinler, gemilerine müdahale eden Çin'i kınadığını bildirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 10.12.2023 - 10:54

Batı Filipin Denizi Ulusal Görev Gücü (NTF-WPS), Çin Sahil Güvenliğinin, İkinci Thomas Sığı yakınlarında gemilerine müdahale etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Filipinler'in karaya oturmuş savaş gemisi "BRP Sierra Madre"ye ikmal yaptığı sırada, Çin Sahil Güvenliğinin gemilere tazyikli su sıktığı belirtildi.
İkmal gemilerinin Çin tarafından engellendiği ve tehlikeli manevralara maruz bırakıldığı kaydedilen açıklamada, "Çin'in, rutin bir ikmal görevine karşı gerçekleştirdiği eylemleri bir kez daha kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Benzer şekilde dün, Çin'e ait sahil güvenlik gemilerinin, Scarborough Sığı açıklarında Filipinler'e ait 3 gemiye balıkçı teknelerine yaklaşmalarını engellemek için tazyikli su sıktığı belirtilmişti.

Çin Sahil Güvenliğine ait gemilerin yasa dışı ve saldırgan eylemlerinin kınandığı açıklamada, gemilerin Scarborough Sığı'nı terk etmesi konusunda uyarıldığı bildirilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız