Ford’un 1.6 milyar dolarlık Meksika yatırımına Trump engeli

ABD'li otomobil devi Ford, Meksika'da inşa etmeyi planladığı 1.6 milyar dolarlık tesisi iptal edeceğini ve Michigan fabrikasındaki üretimi geliştireceğini açıkladı.

Haberler 03.01.2017 - 20:25

Ford, Flat Rock, Michigan'da bulunan fabrikasını genişletmek için 700 milyon dolarlık bir yatırım yapacak. Karlılığı artırmak için ise Meksika'nın Hermosillo kentindeki mevcut bulunan fabrikalarında Focus modelinin üretimine devam edecek.

Yeni Başkan Donald Trump, Ford’un rakibi General Motors'un Chevy Cruze model araçlarını Meksika’da üretmesini eleştiren bir tweet atmış, daha öncesinde de benzer şekilde Ford’u eleştirmişti.

General Motors Genel Müdürü ise Cruze modelinin üretimini ABD’de gerçekleştirdiklerini söyleyerek iddiaları reddetmişti.
Trump şirketlerin üretimlerini ABD’de gerçekleştirmeleri gerektiğini ve eğer başka ülkelerde üretime devam edeceklerse, büyük gümrük vergileri ödemeleri gerektiğini açıklamıştı.

Donald Trump seçimi kazanmasından beri çok sayıda sanayi devini Twitter üzerinden eleştirdi. Trump seçim kampanyasında vurguladığı üzere sanayi üretimini ABD’ye taşımayı ve istihdam sayılarını artırmayı planlıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız