Fransa Almanya'dan 'artık dinlemiyoruz' garantisi istiyor

Paris yönetimi, Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’u dinlediği ortaya çıkan Alman istihbarat servisinin bunu sürdürüp sürdürmediğinden emin olmak istiyor.

Haberler CHA 12.11.2015 - 17:24

Resmi temaslarda bulunmak için Malta’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Alman dış istihbarat servisinin Laurent Fabius da dahil birçok yabancı ülke yetkilisini dinlediğine dair ortaya çıkan iddialar ile ilgili konuştu. François Hollande, dinlemelerin tamamen bittiğinden Fransa’nın emin olmak istediğini aktardı. Hollande, "Tüm bilgilerin bizimle paylaşılmasını bekliyoruz. Çünkü müttefikler arasında bu tip uygulamalara anlam veremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollande, Fransa Dışişleri Bakanı’nın dinlenmesi ile ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Fransa’ya gerekli bilgiyi vereceğine de inandığını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı’nın dinlemelerin tamamen durdurulduğu yönünde kendisine bilgi verdiğini de belirterek ancak bundan emin olmak istediklerini aktardı.

Dinlemelerin odağındaki isim Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un da yarın Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile Paris’te görüşmesi bekleniyor. Fabius, Alman istihbarat servisinin kendisini dinlediği ile ilgili iddiaları, "çok tatsız bir durum" ifadeleriyle değerlendirmişti.

Berlin’den yayın yapan RBB Inforadio’su Alman dış istihbarat teşkilatı BND’nin Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile birlikte Amerikan Federal Polis Teşkilatı FBI, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi ve birçok Avrupa ile ABD kökenli şirketi dinlediğini iddia etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız