Fransız mahkemesinden Avrupa Parlamentosu'na Le Pen çağrısı

Fransa’nın Nice kentindeki Asliye Ceza Mahkemesi, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen’in dokunulmazlığının kaldırılması için Avrupa Parlamentosu’na talepte bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 20.01.2017 - 21:23

Nice kenti eski Belediye Başkanı Christian Estrosi, kendisi aleyhine “iftirada bulunduğu” gerekçesiyle Le Pen aleyhine dava açmıştı.

Le Pen’in yargılanabilmesi için önce üyesi olduğu Avrupa Parlamentosu’nun bu siyasetçinin siyasi dokunulmazlığını kaldırması gerekiyor.

Le Pen, 2015’te bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Etrosi’nin belediye başkanlığı döneminde radikal dinci örgütlere mali destek sağladığını” iddia etmişti.

Christian Estrosi

Fransa’da son anketler, Marine Le Pen’in nisan ve mayıs ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ilk turu rahatlıkta kazanarak, ikinci tura çıkacağını ortaya koyuyor.

Avrupa Parlamentosu, 2013’te yine Fransa’da açılan başka bir davayla ilgili olarak üyesi olan Le Pen’in dokunulmazlığını kaldırmış ve yargılanmasını sağlamıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız