'Hamas'ın talepleri Türkiye'yi vazgeçirdi'

Haaretz gazetesi, Türkiye'nin, esir İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılması için yürütülen görüşmeleri, Hamas'ın aşırı istekleri nedeniyle bıraktığını yazdı.

Haberler 10.03.2009 - 11:36

İsrail'in Haaretz gazetesinde çıkan bir habere göre Türkiye, Hamas'ın elinde esir bulunan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması için yürütülen görüşmeleri, Hamas'ın aşırı istekleri nedeniyle bıraktı.

Haaretz'in, Suudi Arabistan'daki El Vatan gazetesine dayanarak verdiği haberde, Türkiye'nin, esir İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılması için yürütülen görüşmelerden çekildiğini belirtti.

Türkiye'nin bu kararının sebebinin ise Hamas'ın aşırı talepleri olduğu belirtildi.

Gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail'in Türkiye'nin çabalarına destek vermemesinin de Türkiye'yi görüşmelerden çekilmeye ittiği yazıldı

İsrailli asker Gilad Şalit, 2006’dan beri Hamas tarafından esir tutuluyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Gilad Şalit müzakerelerindeki özel temsilcisi Ofer Dekel, Kahire'de Şalit'in serbest bırakılması ile ilgili müzakerelere devam ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız