Hong Kong'da protestolar devam ediyor

Hong Kong güne yine çatışmayla başladı. "Çin'e iade yasası"nı protesto eden yüzlerce kişiyle güvenlik güçleri karşı karşıya geldi.

Haberler NTV Haber 13.06.2019 - 16:36

Hong Kong'da pazardan bu yana süren gösterilerde dünkü müdahalenin ardından sokaktaki protestocu sayısı azaldı. Binlerle ifade edilen gösterilerin sayısı yüzlere düştü.

Polis, kalan göstericileri de dağıtmak için harekete geçti. Güvenlik güçlerinin dünkü müdahalesinde biber gazının yanı sıra plastik mermi de kullanıldı. 72 protestocu yaralandı.

Protestocuların boşalttığı yerlere polis çelik bariyerler çekti, kimlik kontrolüne başladı. Yasama konseyi bugün toplandı. Ancak tartışmalı yasa tasarısı gündeme alınmadı.

Konsey, toplanmadan önce tasarının bugün tartışılmayacağını kamuoyuna duyurdu. Yasa tasarısının dün yapılması planlanan ikinci tur görüşmeleri yoğun protesto gösterileri nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız