İbadi: Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız

IKBY'nin tartışmalı referandumu sonra yaşanan krizle ilgili konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 12.10.2017 - 14:13

Irak Meclisi'nden Kerkük'e asker gönderme yetkisi alan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" açıklaması yaptı.

Irak Başbakanı İbadi, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız" dedi.

İran bağlantılı Şii militan grup Haşdi Şabi'nin Irak'ın Kerkük kentinde peşmerge mevzilerinin karşısında yer alan bölgelere askeri sevkiyat yaptığı iddia edilmişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, Haşdi Şabi'nin son üç güç içerisinde Kerkük'ün kuzeybatısına ağır silahlarla askeri sevkiyat yapmaya başladığını ileri sürmüştü.

Irak merkezi hükümetinin operasyon düzenleyeceği iddiaları üzerin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin silahlı gücü peşmerge Musul-Erbil yolunu geçici olarak kapatmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız