İhvan ‘terör örgütü’ ilan edildi

Mısır Bakanlar Kurulu'nun, daha önce hakkında kapatma kararı verilen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) "terör örgütü" ilan ettiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.12.2013 - 18:39

Başbakan Yardımcısı Hisam İsa, Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, İhvan ve Teşkilata bağlı oluşumların "ülke içinde ve dışında terör örgütü ilan edildiğini" ve üyeliği tespit edilen herkese cezai müeyyide uygulanacağını belirtti.

Kararın ceza kanununun 86. maddesi uyarınca alındığını aktaran İsa, "İhvan hakkındaki bu kararın, terörle mücadele anlaşmasına bağlı olan Arap devletlerine de tebliğ edildiğini" ifade etti.

Mısır'ın kuzeyindeki Dekahliye ilinin merkezi Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'nü 24 Aralık'ta hedef alan saldırı sonrasında, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Şerif Şevki, Başbakan Hazim Biblavi'nin, saldırıdan sorumlu tuttuğu İhvan'ı "terör örgütü" ilan ettiğini söylemişti.

Biblavi daha sonra özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Şüphesiz bu olayın arkasında olanlar, uygulayanlar ve teşvik edenler teröristlerdir ancak İhvan'ı terör örgütü olarak tanımlamakta aceleci davranıp, değerlendirme yapmak istemiyorum'' açıklamasında bulunmuştu.

Sina Yarımadası'nda bulunan gruplardan Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt bugün internet üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Hukuk Komitesi ise Bakanlar Kurulu kararını tanımadıklarını açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız