İngiliz kabinesinde ilk Müslüman kadın

İngiltere'de yeni hükümet ilk toplantısını düzenledi. Kabinede ilk kez bir Müslüman kadın bakan da yer alıyor.

Haberler 13.05.2010 - 14:39

İngiltere'nin yeni Muhafazakar Başbakanı David Cameron, koalisyon ortağı Liberal Demokratlarla ilk bakanlar kurulu toplantısını bugün düzenledi.

Kabinede dört kadın bakan görev alıyor. Yeni hükümetin içişleri, çevre ve Galler'den sorumlu bakanları kadın. Ayrıca Muhafazakar Parti'nin Eşbaşkanı Barones Sayeeda Warsi, Devlet Bakanı sıfatıyla kabinede yer alıyor.

Pakistan kökenli bir aileden gelen 39 yaşındaki Warsi böylece Britanya hükümetinde yer alan ilk Müslüman kadın oldu. Warsi aslen hukukçu.

Yeni hükümetin ilk toplantısında temel olarak ekonominin tartışılması bekleniyor. Ayrıca bakan yardımcısı sıfatıyla hükümette görev alacak bir dizi isim de kamuoyuna açıklanacak.

Yeni hükümet, İngiltere'nin dev bütçe açığıyla mücadele amacıyla amacıyla bu yıl derhal kamu sektöründen dokuz milyar dolar kesintiye gidileceğini ilan etmişti.

EN DENEYİMSİZ HÜKÜMET
Muhafazakar Parti ile Liberal Parti'nin koalisyonu, geçmiş hükümetler kıyasla Britanya'nın en 'deneyimsiz' yönetimini oluşturuyor.

43 yaşındaki David Cameron, son iki yüzyıllık süre içinde İngiltere'yi yöneten en genç başbakan.

İngiltere'de 1945'ten bu yana kurulan ilk koalisyon hükümetinin bakanlar kurulunda Liberal Parti lideri Nick Clegg'in yanı sıra dört Liberal Demokrat milletvekili daha görev alıyor.

Kabine üyelerine verilen ilk talimatlardan birisi ise, bakanların toplantılara cep telefonu ve Blackberry gibi cihazları getirmemesi.

Britanya'da yeni hükümet Başbakan David Cameron liderliğinde ilk toplantısını yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız